Payter

Wat is Payter?

Payter heeft terminals die kunnen gebruikt worden door verkoopsautomaten.


Meer informatie over Payter kunt u terugvinden op www.payter.com


Wat doet de koppeling?

Indien u een kasboek en dagontvangstenboek hebt, moet u na ingave van de dagontvangsten aangeven hoe de dagontvangsten zijn betaald.


Heeft u een Payter terminal, dan worden de bedragen dat u ontvangen hebt die dag via Payter automatisch ingevuld bij de betalingsmethoden die u kunt ontvangen via uw Payter terminal. Het is dus niet meer nodig om in te loggen op het partnerportaal van Payter om te weten hoeveel u die dag ontvangen hebt via Payter. Dit zijn zowel digitale betalingen als cash betalingen die geregistreerd worden door de Payter terminal die kunnen ingeschreven worden in Scrada.


Tevens kan de koppeling de bedragen ontvangen via Payter automatisch inschrijven in een BTW-categorie van het dagontvangstenboek. Dit wordt gedaan via Scrada Payment Enroll.


Hoe koppeling opzetten in Scrada?

 1. Betalingsmethoden Payter
  Afhankelijk van hoe u de betaalmethoden wenst bij te houden in Scrada is het mogelijk om 1 betaalmethode Payter te hebben waar alles van Payter op komt maar kunt u ook instellen dat betaling Bancontact op betaalmethode Bancontact komt in Scrada, VISA op betaalmethode VISA in Scrada, .... .
  Dus afhankelijk of u alles op 1 betaalwijze zet of deze opsplitst in detail moet u dus 1 of meerdere betaalmethoden toevoegen in Scrada.

  Omdat via Payter ook cash betalingen kunnen binnen komen moet u in Scrada een betaalmethode toevoegen waar de cash op geregistreerd wordt.

  Als deze betalingsmogelijkheden nog niet bestaan maakt u deze als volgt aan:
  1. 'Menu > Instellingen > Boeken'
  2. Klik op 'Bewerken' naast het dagontvangstenboek waar u Payter gebruikt als betaalprovider
  3. Klik bovenaan op ‘Betalingsmethoden
  4. Klik onderaan op de knop ‘Nieuw’ om een nieuwe betalingsmethode ‘....’ toe te voegen en herhaal dit voor alle betalingsmethoden die u nodig heeft.
  5. Als u de vlag 'Is contant geld' aan zet bij een betaalmethode dan kan deze betaalmethode gebruikt worden om cash geld op te ontvangen en wordt dit bedrag ingeschreven in het kasboek.

 2. Integratie instellen in Scrada:
  1. Selecteer het bedrijf dat u wenst te koppelen met Payter
  2. Ga naar 'Menu > Instellingen > Integraties'
  3. Bij de tegel 'Payter' klikt u op 'Activeren/Bewerken'
  4. Druk op 'Toevoegen' bij het juiste dagontvangstenboek en druk op de nieuwe Payter lijn die is aangemaakt

  5. Zorg er voor dat het vinkje 'Gebruik Payter' aan staat

  6. Vul uw gebruikersnaam, wachtwoord en domain in dat u heeft om aan te loggen op het myPayter portaal (U kunt op de knop 'Test' drukken om te controleren of ingevulde gegevens juist zijn en op de terminals op te halen)

  7. Er kunnen meerdere terminals actief zijn. U kunt kiezen welke terminal(s) we moeten gebruiken voor dit dagontvangstenboek. Ziet u geen terminals dan moet u even op de Test knop klikken.

  8. Selecteer bij betalingsmethoden de bijbehorende betalingsmethode (Enkel maar betaalmethoden dat u gebruikt moet u selecteren de andere kunt u blanco laten)

  9. Belangrijk is om bij de betaalmethode contante betalingen een Scrada betaalmethode te selecteren waar de vlag 'Is contant geld' aan staat.

  10. Moet bedrag ontvangen via Payter automatisch in dagontvangstenboek komen dan moet u ook de BTW-categorie selecteren bij 'Automatisch boeken BTW categorie'. Om deze te gebruiken moet u nadien ook nog de Scrada Payment Enroll instellen.
  11. U kunt meerdere Payter koppelingen binnen hetzelde dagontvangstenboek toevoegen. Dit is mogelijk door terug op de knop 'Toevoegen' te klikken.
  12. Klik onderaan de pagina op de knop ‘Bewaren’
  13. Heeft u meerdere dagontvangstenboeken, doorloop dan de bovenstaande stappen opnieuw voor de andere dagontvangstenboeken.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren