XerXes Software (Prokas)

Wat is Prokas?

XerXes Software is voornamelijk gespecialiseerd in totaal-oplossingen voor de brood- en banketbakkerij.

Prokas is een professioneel softwarepakket van de firma XerXes Software voor de winkel in de brood- en banketbakkerij. Prokas bevat standaard de ingave van toonbankverkopen en kan optioneel worden uitgebreid met de module (vaste) bestellingen (met o.a. het afdrukken van de verpakkingsetiketten).  Prokas wordt gebruikt met een alles-in-één touchcomputer voorzien van een geldlade en ticketprinter.  Particuliere bestellingen kunnen met behulp van een on-line webshop zonder manuele tussenkomst in Prokas worden opgenomen.  Met Prokas behoort de bestelboek definitief tot het verleden! Winkelbestellingen worden op een efficiënte, foutloze en gebruiksvriendelijke manier ingegeven en opgevolgd.

U vindt meer info over Prokas van XerXes Software op: http://www.xerxes.be

Wat doet de koppeling?

De koppeling stuurt dagontvangsten (dagomzet), betalingsmethodes, transacties van het kasboek en verkoopfacturen gemaakt in Prokas door naar Scrada.

Hoe koppeling opzetten in Scrada?

Om de koppeling met Prokas op te zetten moet u het volgende doen:

• Maak een bedrijf aan in Scrada (meer info via deze link) of vraag uw accountant om een bedrijf aan te maken in Scrada.
Opmerking: kies als startdatum van het dagontvangstenboek en kasboek de datum vanaf wanneer u de omzet en betalingsmethodes gaat doorsturen via Prokas naar Scrada. Zolang er niets is ingeschreven in het dagontvangstenboek kunt u de startdatums van de boeken nog aanpassen via de knop 'Menu > Instellingen > Boeken > Bewerk'.
Opmerking: er moet zowel een dagontvangstenboek als een kasboek aangemaakt worden. Enkel een dagontvangstenboek werkt niet.

• Een API-key aanmaken in Scrada:
    • Surf naar https://my.scrada.be
    • 'Menu > Instellingen > API Keys'
    • Klik op 'Toevoegen'
    • Vul als naam in: XerXes
  • Neem contact op met XerXes Software met de vraag dat u wenst te koppelen met Scrada en bezorg hun volgende informatie:
    • API-Key (deze kunt u terugvinden via 'Menu > Instellingen > API Keys')
    • Wachtwoord API-Key (deze kunt u terugvinden via 'Menu > Instellingen > API Keys > Bewerk')
    • Bedrijfsidentificatie (CompanyID) (deze kunt u terugvinden via 'Menu > Instellingen > Bedrijf > Bedrijfsidentificatie' veld bovenaan)