Bedrijf kopiëren

In een aantal gevallen kan het handig zijn weer met een leeg dossier te beginnen. Hiervoor is het mogelijk een kopie van een bedrijf, inclusief boeken, te maken. Hierbij worden eerder ingegeven lijnen in het dagontvangstenboek en kasboek niet overgenomen.

1. Ga naar 'https://my.scrada.be' en selecteer het bedrijf dat u wenst te kopiëren
  2. Kies voor 'Menu > Instellingen > Bedrijf'
  3. Druk op de 3 puntjes in het 'Bedrijfsidentificatie' veld
  4. Druk vervolgens op 'Kopieer bedrijf'
  5. U krijgt een melding te zien dat u een nieuw bedrijf gaat aanmaken met de zelfde instellingen als het huidige bedrijf. Druk op 'Ja' om verder te gaan
  6. Selecteer alle boeken die u mee wilt kopiëren naar het nieuwe bedrijf
  7. Druk op Kopieer

Als het oorspronkelijke bedrijf niet meer gebruikt moet u deze boeken handmatig stopzetten.

En wordt nu een nieuw bedrijf aangemaakt met de zelfde instellingen als het oorspronkelijke bedrijf. Enkel bij de bedrijfsnaam wordt (Copy) aan het einde toegevoegd.

Eventueel gekoppelde gebruikers, integraties etc. worden ook overgenomen. Zaken die niet overgenomen worden zijn:

• Ingegeven dagontvangsten lijnen
  • Ingegeven kasboek lijnen
  • Externe facturen
  • Uw persoonlijke @my.scrada.be emailadres
  • Kasboek IBAN nummer
  • Betaalde abonnementen (Loopt uw betaalde abonnement nog? Neem contact op met Scrada support)
  • Facturen
  • Peppol integratie (Neem hiervoor contact op met Scrada support)

Als het oude bedrijf niet meer gebruikt wordt kunt u deze standaard laten verbergen. Bedrijf niet tonen op overzichtsscherm.