CloudPOS

Wat is CloudPOS?

CloudPOS is een pakket van intuïtieve software voor digitale kassasystemen.

Gespecialiseerd en gebruiksvriendelijk, ideaal voor ondernemers in de horeca of retail. CloudPOS linkt al uw kassapunten aan één backoffice, of u nu werkt aan een fysieke kassa of via een tablet of smartphone.

U vindt meer info over CloudPOS op: https://www.cloudpos.be/

Wat doet de koppeling?

De koppeling haalt dagontvangsten (dagomzet), betalingsmethodes en verkoopfacturen gemaakt in CloudPOS op en stuurt deze naar Scrada.

Hoe koppeling opzetten in Scrada?

Om de koppeling met CloudPOS op te zetten moet u het volgende doen:

• Maak een bedrijf aan in Scrada (meer info via deze link) of vraag uw accountant om een bedrijf aan te maken in Scrada.
Opmerking: kies als startdatum van het dagontvangstenboek en kasboek de datum vanaf wanneer u de omzet en betalingsmethodes wenst op te halen uit CloudPOS. Zolang er niets is ingeschreven in het dagontvangstenboek kunt u de startdatums van de boeken nog aanpassen via de knop 'Menu > Instellingen > Boeken > Bewerk'.
Opmerking: er moet zowel een dagontvangstenboek als een kasboek aangemaakt worden. Enkel een dagontvangstenboek werkt niet.

• Neem contact op met CloudPOS en vraag Licentie naam en token aan voor koppeling met Scrada.
  • Btw-Categorieën aanmaken in Scrada (menu > instellingen > boeken > klik op bewerk knop naast dagontvangstenboek > klik bovenaan op 'BTW categorieën')
    1. Per BTW-percentage dat u gebruikt in CloudPOS moet een BTW-categorie aangemaakt worden in Scrada.
    2. Verkoop u Cadeaubonnen via de cadeaubonnen module van CloudPOS dan moet er een BTW-categorie aangemaakt worden voor Cadeaubonnen
  • Betaalmethoden aanmaken in Scrada (menu > instellingen > boeken > klik op bewerk knop naast dagontvangstenboek > klik bovenaan op 'Betaalmethoden')
    1. Bij de koppeling kan er gekozen worden dat betaalmethoden automatisch moeten aangemaakt worden als deze niet bestaat in Scrada maar u kunt ook kiezen om zelf de mapping uit te voeren. In dat geval moet u de betaalmethoden manueel aanmaken in Scrada.
    2. Maakt u verkoopfacturen in CloudPOS op basis van een kasticket dan moet u ook de betaalmethode 'Factuur voldaan' toevoegen met de optie 'Meerdere instanties toestaan' aan.
  • Koppeling opzetten in Scrada:
    1. Menu > Instellingen > Integraties > klik op 'Activeren' in tegel CloudPOS
    2. Klik aan in welk dagontvangstenboek u de kasverkopen wenst te registeren
    3. Vul de ontvangen Licentie naam en Token in
    4. Klik op Test. De locaties worden opgehaald.
    5. U kunt aanduiden of u alle locaties wenst te downloaden in dit dagontvangstenboek of enkel een specifieke locatie
    6. Koppel de BTW-percentages aan de Scrada BTW-categorie
    7. Als u Cadeaubonnen verkoopt via CloudPOS kiest u ook de BTW-categorie waar de verkoop cadeaubonnen moet in terecht komen
    8. U kunt aanduiden of betaalmethoden van kastickets moeten opgehaald worden of niet
    9. Indien betaalmethoden kunt u kiezen of een nieuwe betaalmethode in CloudPOS automatisch mag aangemaakt worden in Scrada of dat u manueel de mapping doet tussen een betaalmethode van CloudPOS en Scrada
    10. Tevens kunt u instellen of een kasticket met een bepaalde betaalmethode niet moet opgehaald worden door ons. Denk hierbij soms aan restaurants met een hotel waar restaurantrekening op de hotelfactuur komt. In dat geval ga je bijvoorbeeld kastickets met betaalmethode 'Kamer' niet ophalen.
    11. Koppel de betaalmethode 'Factuur voldaan' aan 'Verkoopfactuur betaald'. Als een factuur opgemaakt wordt op basis van een kasticket dan is de factuur reeds betaald en gaan we de afpunting van deze factuur naar de boekhouding sturen. Deze afpunting komt dan op deze betaalmethode.
    12.  De datum vanaf wanneer we verkoopfacturen moeten ophalen uit CloudPOS
    13. Klik op 'Start'
    14. Klik op 'Bewaren'