FTP / SFTP / FTPS

Wat is de (S)FTP(S) koppeling?

Als u een SFTP of FTPS server heeft of als u gebruik maakt van een online boekhoudprogramma, zoals Accowin Online dat gebruik maakt van een SFTP of FTPS server, dan kunt u de (S)FTP(S) integratie van Scrada gebruiken.

Wat doet de koppeling?

Dagontvangstenfacturen (als UBL-bestand), kasboek (als CODA- of MT940-bestand) en/of externe verkoopfacturen doorsturen naar een SFTP of FTPS server.

Voorbereiding

Om deze te gebruiken moet u volgende gegevens hebben of bij het online boekhoudprogramma opvragen:

• Gaat het over een FTPS of een SFTP server?
  • Wat is de hostnaam of IP-adres van de server?
  • Op welke poort moet er verbinding gemaakt worden?
  • Gebruikersnaam?
  • Wachtwoord?
  • Pad opvragen waar de bestanden moeten geplaatst worden op de (S)FTP(S) server.

Eens u deze gegevens heeft kunt u de (S)FTP(S) instellen in Scrada.

Voorbereidingen in Scrada

De grootboekrekening instellen bij de dagontvangstenboeken en externe verkoopfacturen

Hoe koppeling opzetten in Scrada?

• 'Menu > Instellingen > Integraties'
  • Bij integratie 'FTP’ op ‘Activeren’ klikken
  • De ontvangen gegevens invullen
  • Bij het betreffende boek aanvinken dat deze moeten doorgestuurd worden naar de (S)FTP(S) server
  • U kunt ook het pad invullen naar waar de bestanden moeten doorgestuurd worden. Hierbij kunt u gebruik maken van variabelen waarbij het pad dynamisch wordt bepaald a.d.h.v. van bijvoorbeeld de datum. Als u op het vraagteken klikt naast het invulveld kunt u de variabelen terugvinden.
  • Klik op 'Bewaren'