Winbooks

Wat is Winbooks?

Winbooks is een boekhoud- en beheersoftware voor ondernemers en accountants. Winbooks maakt deel uit van de Exact Company. Meer informatie op volgende website.

Wat doet de koppeling?

Dagontvangstenfacturen, kasboeken en/of externe verkoopfacturen doorsturen naar Winbooks.

Voorbereidingen in Scrada

De grootboekrekening instellen bij de dagontvangstenboeken en externe verkoopfacturen.

Hoe koppeling opzetten in Scrada?

Maakt u gebruik van een pre-accounting systeem dan kunt u meer informatie vinden bij het pre-accounting systeem:

Maakt u geen gebruik van een pre-accounting systeem dan kunt u één van volgende mogelijkheden gebruiken:

• Via Scrada Sync kunt u de dagontvangsten, kasboek en/of externe verkoopfacturen automatisch op uw computer/server plaatsen.
  • Via e-mail kunt u de dagontvangsten, kasboek en/of externe verkoopfacturen naar uw e-mailadres laten sturen.
  • Via (S)FTP(S) kunnen de dagontvangsten, kasboek en/of externe verkoopfacturen op uw FTPS of SFTP server afgeleverd worden.

Verwerking in Winbooks

Kasboek aanmaken in Winbooks

Financieel dagboek aanmaken in Winbooks, BIC code GNOMBEBB en IBAN-nummer van het kasboek instellen. Het IBAN-nummer kan teruggevonden worden via de instellingen van het kasboek (zei FAQ). Bij sommige versies van Winbooks wordt een foutmelding getoond dat de BIC code niet juist is. De oplossing is om na ingave van de BIC code op de [End] toets te klikken ipv met uw muis op de Bewaren knop te klikken.

Configuratie verwerking CODA goed zetten

CODA regels instellen in Winbooks zodat kasboeklijnen automatisch op de juiste grootboekrekening terecht komen. Bij elke type kasverrichting gebruikt Scrada een bepaalde opmerking/mededeling. Meer info hierover kunt u vinden in deze FAQ.

Als u Codabox gebruikt is het aan te raden om de CODA bestanden van Scrada in dezelfde directory structuur als Codabox te plaatsen.