Andere boekhoudprogramma’s

Dagontvangsten & kasboek ontvangen

Andere boekhoudprogramma’s kunnen ook de dagontvangsten, kasboeken en/of externe verkoopfacturen van Scrada importeren. Dit komt omdat Scrada gebruik maakt van standaarden zoals UBL (digitale facturen) en CODA (digitale afschriften).


U kunt de dagontvangsten, kasboeken en/of externe verkoopfacturen via één van volgende manieren bij u ontvangen:

  • Via Scrada Sync kunnen de dagontvangsten, kasboeken en/of externe verkoopfacturen automatisch op uw computer/server geplaatst worden.
  • Via e-mail kunt u de dagontvangsten, kasboeken en/of externe verkoopfacturen naar uw e-mailadres laten sturen.
  • Via (S)FTP(S) kunnen de dagontvangsten, kasboeken en/of externe verkoopfacturen op uw FTPS of SFTP server afgeleverd worden.Opmerking: bij sommige boekhoudprogramma's moet naast het IBAN-nummer van het kasboek ook de BIC-code ingevuld worden. Het IBAN-nummer vindt u terug bij de instellingen van het kasboek. De BIC-code is altijd GNOMBEBB.


Verwerking CODA bestanden

In het boekhoudprogramma een kasboek aanmaken en IBAN-nummer van het kasboek instellen. Kunt u geen IBAN-nummer instellen op het kasboek in uw boekhoudprogramma dan moet u een bankrekening aanmaken en deze koppelen aan een 57xxxx grootboekrekening. Het IBAN-nummer van het kasboek kan teruggevonden worden via de instellingen van het kasboek in Scrada (zei FAQ). 


Toewijzingsregels instellen in het boekhoudprogramma zodat kasboeklijnen automatisch op de juiste grootboekrekening terecht komen. Bij elke type kasverrichting gebruikt Scrada een bepaalde opmerking/mededeling. Meer info hierover kunt u vinden in deze FAQ.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren