Wings (Online)

Wat is Wings (Online)?

Wings is een betrouwbare en eenvoudige tool voor al uw administratie en boekhouding. Wings kan lokaal of in de cloud draaien. Meer informatie kunt u vinden op volgende website.

Wat doet de koppeling?

Deze koppeling kan gebruikt worden door gebruikers van Wings Online of door klanten die Wings API lokaal hebben draaien en waarbij de Wings API toegankelijk is vanaf het internet.

Dagontvangstenfacturen en externe verkoopfacturen kunnen rechtstreeks afgeleverd worden in Wings (online). Voor de kasboeken moet een andere koppeling gebruikt zoals Scrada Sync, (S)FTP(S) of e-mail.

Voorbereidingen in Scrada

De grootboekrekening instellen bij de dagontvangstenboeken en externe verkoopfacturen

Hoe koppeling opzetten in Scrada?

Dagontvangsten

Hieronder kunt u meer informatie vinden hoe u de koppeling kunt opzetten en eerste boek doorsturen van Scrada naar Wings Online:

1. Login in Scrada
  2. Ga naar 'Menu > Instellingen > Integraties'
  3. Klik bij de Wings Online integratie op ‘Activeren’
  4. Selecteer het type:
    • Wings online cloud: als u Wings online gebruikt
    • Lokale API: als u Wings lokaal gebruikt, maar u ook de Wings API heeft die toegankelijk is vanaf het internet
  5. Vul de gebruikersnaam en wachtwoord in van Wings
  6. Indien u de lokale API gebruikt:
    1. Vul de API Url in. Deze eindigt meestal met 'soap/IWingsWeb'.
    2. Vul het Root pad in. Dit is de locatie waar Wings lokaal geinstalleerd staat en u ook het wings.ini bestand terug vindt.
  7. Vul het dossiernummer in van Wings. U vindt uw Wings online dossiernummer in uw Wings boekhouding onder 'Beheer > Instellingen'. Het dossiernummer wordt weergegeven als Intern nummer.
  8. Klik op 'Bewaren' om verbinding te maken met Wings.
    • Lukt het niet om verbinding te maken dan ziet u bovenaan de melding ‘Mislukt om informatie van Wings Online op te halen.’
  9. Per dagontvangstenboek dat u wenst door te sturen naar Wings moet u het volgende instellen:
    • Het vinkje aanzetten dat het dagontvangstenboek moet doorgestuurd worden naar Wings
    • Gebruik het Wings Online documentnummer:
      • Als het vinkje aanstaat gaat Scrada kijken naar het eerstvolgende nummer dat vrij is en dit gebruiken in Wings Online.
      • Staat het vinkje uit, dan wordt het factuurnummer van Scrada gebruikt. Let er op dat het factuurnummer moet bestaan uit nummers. Wings kan geen factuurnummer aan met letters of streepjes.
    • Vul de dagboekcode van het dagboek in Wings in.
    • Selecteer de klant waar de dagontvangsten op geboekt moeten worden.
    • Vul per btw-categorie de btw-code van Wings in.
    • U ziet hier de ingevulde grootboekrekening in Scrada. Als deze blanco is, kunt u ze instellen bij de btw-categorie via de instellingen van het dagontvangstenboek.
    • Gebruikt u analytische boekhouding in Wings, dan kunt u ook de analytische code die gebruikt moet worden instellen op de btw-categorie via de instellingen van het dagontvangstenboek.
  10. Per extern verkoopdagboek dat u wenst door te sturen naar Wings moet u het volgende instellen:
    • Het vinkje aanzetten naast het extern verkoopdagboek.
    • Gebruik het Wings Online documentnummer:
      • Als het vinkje aanstaat gaat Scrada kijken naar het eerstvolgende nummer dat vrij is en dit gebruiken in Wings Online.
      • Staat het vinkje uit, dan wordt het factuurnummer van Scrada gebruikt. Let er op dat het factuurnummer moet bestaan uit nummers. Wings kan geen factuurnummer aan met letters of streepjes.
    • Vul de dagboekcode van het dagboek in Wings in.
    • Vul de btw-codes van Wings in naast de verschillende btw-codes van Scrada. Is de lijst blanco dan zijn er geen grootboekrekeningen ingesteld bij de instellingen van het extern verkoopdagboek naast de Scrada btw-codes.
  11. Klik onderaan op ‘Bewaren’

Kasboek

Wings heeft geen functionaliteit om de kasboeken naar de online omgeving door te sturen. U moet de CODA-bestanden van de kasboeken lokaal op uw computer  bewaren. Vanaf daar kunt u ze selecteren om in te lezen in Wings Online.

Via volgende manieren kunt u de CODA-bestanden lokaal ontvangen:

Verwerking in Wings

Kasboek aanmaken in Wings

Kasboek aanmaken in Wings en IBAN-nummer van het kasboek instellen. Het IBAN-nummer kan teruggevonden worden via de instellingen van het kasboek (zei FAQ).

Configuratie verwerking CODA goed zetten

Toewijzingsregels instellen in Wings zodat kasboeklijnen automatisch op de juiste grootboekrekening terecht komen. Bij elke type kasverrichting gebruikt Scrada een bepaalde opmerking/mededeling. Meer info hierover kunt u vinden in deze FAQ.