Betalingsmethoden toevoegen of aanpassen

Bij het ingeven van uw dagontvangsten in Scrada is het tevens mogelijk de betaalmethoden te registreren. Voor het registreren van betaalmethoden moet u een kasboek gekoppeld hebben aan uw dagontvangstenboek.

Per dagontvangstenboek kunt u betalingsmethodes toevoegen. Betalingsmethode ‘Contant geld’  bestaat reeds. Betalingsmethodes kunnen enkel toegevoegd worden aan een dagontvangstenboek als dagontvangstenboek gekoppeld is aan een kasboek! Meer informatie hoe u een kasboek kunt koppelen aan een dagontvangstenboek vindt u in volgend artikel.

Betalingsmethodes kunnen als volgt toegevoegd worden:

1. Ga naar 'https://my.scrada.be' en selecteer het bedrijf waar u de aanpassing wenst te doen
  2. Ga naar 'Menu > Instellingen > Boeken'
  3. Druk op 'Bewerken' naast het dagontvangstenboek
  4. Druk op de tab 'Betalingsmethodes' bovenaan
    • Via de knop 'Nieuw' kunt u extra betalingsmethodes toevoegen
    • Via de knop 'Bewerken' kunt u een betalingsmethode aanpassen
      De naam kan enkel aangepast worden als de betalingsmethode nog niet gebruikt is.
    • Via de knop 'Verwijderen' kunt u een betalingsmethode verwijderen
      Dit is enkel mogelijk als de betalingsmethode nog niet gebruikt is.

Betalingsmethodes kunnen enkel aangepast worden zolang ze niet gebruikt zijn. Eens een betalingsmethode gebruikt is, kunt u de naam niet meer aanpassen. In dat geval moet u de betalingsmethode met de foutieve naam onzichtbaar maken en een nieuwe betalingsmethode toevoegen met de juiste naam.