Dagontvangsten corrigeren

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u dagontvangsten wilt aanpassen:

• Dubbele ingave
  • Foutief bedrag (te veel of te weinig) ingegeven
  • Er is een factuur opgemaakt voor ontvangsten die reeds zijn ingeschreven in dagontvangstenboek
  • Foutieve betalingsmethode ingevuld:
    • In dit geval moet u in Scrada 0 euro dagontvangsten ingeven en bij de betalingsmethodes een negatief/positief bedrag bij de betalingsmethode waar u teveel/te weinig had ingegeven.

Deze aanpassingen zijn mogelijk via volgende procedure:

1. Ga naar 'https://my.scrada.be' en selecteer het bedrijf waar u de aanpassing wenst te doen
  2. Klik in het dashboard van het dagontvangstenboek op de knop ‘Toevoegen’
  3. Klik bovenaan op ‘Correctie’
  4. Moeten er ontvangsten verminderd worden, dan moet u een negatief bedrag invullen bij het juiste btw-percentage
  5. Moeten er ontvangsten toegevoegd worden van een oude datum, dan moet u een positief bedrag invullen
  6. Selecteer bij het veld ‘Correctie datum’ de datum waarop de correctie van toepassing is
  7. Heeft u ontvangsten moeten aanpassen omwille van het opmaken van een factuur, dan vult u in het veld ‘Factuurnummer’ het factuurnummer in van de factuur die u opgemaakt heeft
  8. Bij 'Opmerkingen' vult u in waarom u wilt corrigeren
  9. Klik op de knop 'Toevoegen' om de correctie van de dagontvangsten in te schrijven

Enkele voorbeelden

Voorbeeld 1: Verkoopfactuur opgemaakt van kasticket

Een klant komt op 5/2/2021 langs om van een kasticket (106 euro incl. btw (6%) en 242 euro incl. btw (21%)) met als datum 15/1/2021 een factuur te ontvangen.

• U maakt een factuur op met nummer 425
  • Inschrijving in Scrada:
    • Log in
    • Selecteer het dagontvangstenboek
    • Selecteer bovenaan 'Correctie'
    • Vul de gegevens in:
      • Totaal btw 6%: -106
      • Totaal btw 21%: -242
      • Correctie datum: 15/1/2021
      • Factuurnummer: 425
      • Opmerking: <Naam klant>
    • Klik op de knop ‘Toevoegen’

Voorbeeld 2: Te veel dagontvangsten ingeschreven

U stelt op 5/2/2021 vast dat u 100 euro te veel dagontvangsten 21% heeft ingeschreven op datum 31/1/2021.

• Inschrijving in Scrada:
    • Log in
    • Selecteer het dagontvangstenboek
    • Selecteer bovenaan 'Correctie'
    • Vul de gegevens in:
  • Totaal btw 21%: -100
  • Correctie datum: 31/1/2021
  • Opmerking: <reden van de fout zoals foutieve telling>
  • Klik op de knop ‘Toevoegen’

Voorbeeld 3: Te weinig dagontvangsten ingeschreven

U stelt op 5/2/2021 vast dat u 200 euro te weinig dagontvangsten 6% heeft ingeschreven op datum 29/1/2021.

• Inschrijving in Scrada:
    • Log in
    • Selecteer het dagontvangstenboek
    • Selecteer bovenaan 'Correctie'
    • Vul de gegevens in:
      • Totaal btw 6%: 200
      • Correctie datum: 29/1/2021
      • Opmerking: <reden van de fout zoals foutieve telling>
    • Klik op de knop ‘Toevoegen’

Voorbeeld 4: Foutieve betalingsmethode ingevuld

U stelt op 5/2/2021 vast dat u 50 euro had ingeschreven bij betalingsmethode bancontact terwijl dit cash moest zijn, bij de dagontvangsten dat u heeft ingeschreven op datum 29/1/2021.

• Inschrijving in Scrada:
    • Log in
    • Selecteer het dagontvangstenboek
    • Selecteer bovenaan 'Correctie'
    • Vul de gegevens in op pagina 1:
      • Totaal btw 21%: 0
      • Correctie datum: 29/1/2021
      • Opmerking: <reden van de fout>
    • Klik op de knop ‘Toevoegen’
    • Vul de gegeven in op pagina 2:
      • Bancontact: -50
      • Cash: 50
    • Klik op de knop ‘Toevoegen’