Elektronisch afschrift van kas (CODA) doorsturen naar accountant

Automatisch

Elke nacht wordt door het systeem automatisch elektronische afschriften (CODA) aangemaakt van de kasboeken en doorgestuurd naar het gekoppelde boekhoudsysteem. Afhankelijk van de instellingen op kasboek niveau wordt elke dag, week of maand een CODA bestand aangemaakt van de kasboekverrichtingen en doorgestuurd.

De mogelijke koppelingen die er zijn met boekhoudprogramma's en hoe u deze kunt instellen kunt u terug vinden via volgende link

Manueel

Er zijn een aantal gevallen waarbij het handig kan zijn om afschriften manueel door te sturen:

• Koppeling met boekhoudsysteem wordt gedaan nadat de afschriften reeds zijn aangemaakt door Scrada en u wenst deze afschriften door te sturen
  • Afschrift is verwijderd geweest in het boekhoudsysteem en u wenst deze opnieuw door te sturen.

Afschriften kunnen manueel opnieuw doorgestuurd worden via volgende procedure:

1. Ga naar 'https://my.scrada.be' en selecteer het bedrijf waar u de aanpassing wenst te doen
  2. In 'Dashboard' kunt u op de knop ‘Historiek’ klikken van het kasboek
  3. Bovenaan op de tab ‘Afschriften’ klikken
  4. U ziet een lijst van de aangemaakte afschriften.
  5. Als u op de '3 puntjes' klikt naast het afschrift kunt u deze opnieuw doorsturen naar de boekhouding. Enkel als een koppeling (integratie) ingesteld is, gaat u deze kunnen selecteren.

Indien een koppeling (integratie) niet actief is, zal deze niet zichtbaar zijn