Beginsaldo aanpassen

Als u bij een bestaand kasboek het begin saldo van de kas wilt aanpassen zijn er twee manieren om dit te doen.

Als u nog geen inschrijvingen in het kasboek heeft gedaan:

1. Ga naar 'https://my.scrada.be' en selecteer het bedrijf waar u de aanpassing wenst te doen
  2. Ga naar 'Menu > Instellingen > Boeken'
  3. Klik op 'Bewerken' achter uw kasboek
  4. Hier vindt u het veld 'Beginsaldo' pas dit bedrag aan naar het gewenste bedrag

Als het veld 'Beginsaldo' niet wordt getoond maar enkel 'Huidige saldo' dan heeft u reeds een boeking in het kasboek gedaan en moet u onderstaande stappen volgen.

Als er al wel inschrijvingen in het kasboek gedaan zijn kan het beginsaldo alsvolgt worden gecorigeerd in het kasboek:

1. Ga naar 'https://my.scrada.be' en selecteer het bedrijf waar u de aanpassing wenst te doen
  2. Klik op 'Toevoegen' bij het kasboek
  3. Selecteer bij type 'Kasverschil'
  4. Als u het beginsaldo wilt verhogen vult u het verschil bedrag in bij 'Ontvangst'
    Wilt u het bedrag verlagen geef het dan in bij 'Uitgaven'
  5. Bij opmerking vermeld u dat het een correctie van het beginsaldo betreft