Grootboekrekening instellen bij dagontvangstenfacturen

Per BTW-categorie van een dagontvangstenboek kan een grootboekrekening ingesteld. Dit kan ingesteld worden op volgende manier:

1. Ga naar 'https://my.scrada.be' en selecteer het bedrijf waar je grootboekrekening wenst in te stellen
  2. Kies voor 'Menu > Instellingen > Boeken
  3. Klik naast het dagontvangstenboek op de knop 'Bewerken'
  4. Klik bovenaan op de tab 'BTW Categorie├źn'
  5. Klik op de 'Bewerken' knop naast de BTW-categorie waarvan je grootboekrekening wenst in te stellen
  6. Scroll naar onderen en klik op 'Boekhoudkundige info' zodat deze open gaat.
  7. Vul grootboekrekening in
  8. U kunt eventueel ook analyse code(s) invullen maar dit wordt enkel maar gebruikt in een beperkt aantal boekhoudprogramma's zoals Octopus en Wings Online.
  9. Klik onderaan op 'Bewaren'

Meer informatie hoe u grootboekrekeningen instelt voor externe verkoopfacturen kunt u vinden in volgend artikel.