Kluwer Adsolut

Wat is Kluwer Adsolut?

Adsolut is een softwarepakket en een online portaal en boekhoudprogramma voor Belgische accountants, ondernemers en kmo's. Meer informatie op volgende website.

Wat doet de koppeling?

Dagontvangstenfacturen, kasboeken en/of externe verkoopfacturen doorsturen naar Kluwer Adsolut.

Voorbereidingen in Scrada

1. De grootboekrekening instellen bij de dagontvangstenboeken en externe verkoopfacturen.
  2. Welke dagontvangsten klant moet gebruikt worden voor de dagontvangstenfactuur in Adsolut kan ook ingesteld worden in Scrada. Dit kan door de code van de klant dagontvangsten in te vullen in Scrada via Menu > Instellingen > Boeken > 'Bewerk' knop naast dagontvangsten boek > veld 'Code klant dagontvangstenfactuur' invullen > onderaan op 'Bewaren' klikken.
  3. Generatie kasafschriften op dagelijks zetten. dit kan via Menu > Instellingen > Boeken > 'Bewerk' knop naast kasboek > Bij 'Generatie afschrift' kies voor 'Elke Dag' > Onderaan op 'Bewaren' klikken
    Dit omdat Adsolut niet zo goed overweg kan een CODA bestand waar meerdere afschriften in zit. Vandaar dat het beter is om een CODA bestand te hebben per afschrift.

Hoe koppeling opzetten in Scrada?

Maakt u gebruik van een pre-accounting systeem dan kunt u meer informatie vinden bij het pre-accounting systeem:

Maakt u geen gebruik van een pre-accounting systeem dan kunt u één van volgende mogelijkheden gebruiken:

• Via Scrada Sync kunt u de dagontvangsten, kasboek en/of externe verkoopfacturen automatisch op uw computer/server plaatsen.
  • Via e-mail kunt u de dagontvangsten, kasboek en/of externe verkoopfacturen naar uw e-mailadres laten sturen.
  • Via (S)FTP(S) kunnen de dagontvangsten, kasboek en/of externe verkoopfacturen op uw FTPS of SFTP server afgeleverd worden.

Verwerking in Adsolut

Kasboek aanmaken in Adsolut

Kasboek aanmaken in Adsolut en IBAN-nummer van het kasboek instellen. Het IBAN-nummer kan teruggevonden worden via de instellingen van het kasboek (zei FAQ).

Configuratie verwerking CODA goed zetten

Toewijzingsregels instellen in Adsolut zodat kasboeklijnen automatisch op de juiste grootboekrekening terecht komen. Bij elke type kasverrichting gebruikt Scrada een bepaalde opmerking/mededeling. Meer info hierover kunt u vinden in deze FAQ.

Op de website https://wktaaeu.force.com/customers/s/article/Adsolut-Coda-matchen-op-mededeling-F3?language=nl_BE kunt u meer info terug vinden hoe u automatisch toewijziging a.d.h.v. van mededelingen kunt doen in Adsolut.

Meer informatie hoe u CODA-bestanden kunt verwerken binnen Adsolut kunt u terugvinden via de website https://wktaaeu.force.com/customers/s/article/Inlezen-van-coda-bestanden-in-Adsolut?language=nl_BE of via het document ‘Adsolut Boekhouding – CODA’.

Als u Codabox gebruikt is het aan te raden om de CODA bestanden van Scrada in dezelfde directory structuur als Codabox te plaatsen.

CODA bestanden worden het best ingelezen via tab 'Financieel', daar op het pijltje te klikken naast 'Verwerk Codabox-bestand (F3)' en daar te kiezen voor 'Verwerk CODA bestanden in bulk'.