Mollie

Wat is Mollie?

Mollie is een dienstverlener die online betalingen mogelijk maakt voor bedrijven en handelaars, inclusief Bancontact. Met Mollie kunnen klanten veilig en eenvoudig betalingen verrichten via verschillende betaalmethoden, waaronder Bancontact, creditcards en meer. Mollie integreert naadloos met e-commerceplatformen en biedt handige tools voor het beheren van betalingen en transacties.

Meer informatie over Mollie en hoe het uw bedrijf in België kan helpen, vindt u op www.mollie.com.

Wat doet de koppeling?

Indien u een kasboek en dagontvangstenboek hebt, moet u na ingave van de dagontvangsten aangeven hoe de dagontvangsten zijn betaald.

Heeft u een betalingsmethode Mollie, dan wordt het bedrag dat u ontvangen hebt die dag via Mollie automatisch ingevuld bij de betalingsmethode Mollie. Het is dus niet meer nodig om in te loggen op het partnerportaal van Mollie om te weten hoeveel u die dag ontvangen hebt via Mollie.

Tevens kan de koppeling het bedrag Payconiq automatisch inschrijven in een BTW-categorie van het dagontvangstenboek. Dit wordt gedaan via Scrada Payment Enroll.

De koppeling met Mollie ondersteunt ook terugbetalingen en chargebacks.

Hoe koppeling opzetten in Scrada?

1. API-sleutel Mollie
  2. Betalingsmethode Mollie
    Afhankelijk van hoe u Mollie gebruikt moeten er een aantal betalingsmethoden aangemaakt worden.

U accepteert enkel directe betalingen zoals Bancontact en start nooit betalingen zoals overschrijvingen:
    - Mollie betaald

Indien u andere betaalmethoden dan alleen directe betalingen accepteert (bv overschrijving):
    - Mollie in behandeling
    - Mollie betaald
    - Mollie afgewezen

Als u daarnaast ook nog terugbetalingen uitvoert via Mollie maakt u ook de volgende betalingmethoden aan:
    - Mollie terugbetaling in behandeling
    - Mollie terugbetaling betaald
    - Mollie terugbetaling afgewezen

Als laatste indien u creditcard betaling, domiciliëring of een andere betaalmogelijkheid accepteert waarbij de klant het bedrag kan terugvorderen maakt u de volgende betalingsmogelijkheid ook aan:
    - Mollie chargeback

Als deze betalingsmogelijkheden nog niet bestaan maakt u deze als volgt aan:
    1. 'Menu > Instellingen > Boeken'
    2. Klik op 'Bewerken' naast het dagontvangstenboek waar u Mollie hebt als betalingsmethode
    3. Klik bovenaan op ‘Betalingsmethoden
    4. Klik onderaan op de knop ‘Nieuw’ om een nieuwe betalingsmethode ‘Mollie .....’ toe te voegen en herhaal dit voor alle betalingsmethoden die u nodig heeft.

3. Integratie instellen in Scrada:
    1. Selecteer het bedrijf dat u wenst te koppelen met Mollie
    2. Ga naar 'Menu > Instellingen > Integraties'
    3. Bij de tegel 'Mollie' klikt u op 'Activeren/Bewerken'
    4. Druk op 'Toevoegen' bij het juiste dagontvangstenboek en druk op de nieuwe Mollie lijn die is aangemaakt

5. Zorg er voor dat het vinkje 'Gebruik Mollie' aan staat

6. Vul de API-sleutel van Mollie in (U kunt op de knop 'Test' drukken om te controleren of de API-sleutel juist is)

7. Selecteer bij betalingsmethoden de bijbehorende betalingsmethode (Enkel maar betaalmethoden dat u gebruikt moet u selecteren de andere kunt u blanco laten)

8. Moet bedrag ontvangen via Mollie automatisch in dagontvangstenboek komen dan moet u ook de BTW-categorie selecteren bij 'Automatisch boeken BTW categorie'. Om deze te gebruiken moet u nadien ook nog de Scrada Payment Enroll instellen.
    9. U kunt meerdere Mollie koppelingen binnen hetzelde dagontvangstenboek toevoegen. Dit is mogelijk door terug op de knop 'Toevoegen' te klikken.
    10. Klik onderaan de pagina op de knop ‘Bewaren’
    11. Heeft u meerdere vestigingen, doorloop dan de bovenstaande stappen opnieuw voor de andere dagontvangstenboeken.