Registreren: u bent ondernemer

Bekijk de film om een account aan te maken bij Scrada of volg onderstaande stappen:

1. Ga naar 'https://my.scrada.be'
  2. Registreren:
    1. Er wordt een wizard met een aantal stappen getoond. Door op de knop ‘Volgende’ te klikken, kunt u steeds naar het volgende stap gaan. Aan de linkerkant kunt u het aantal stappen zien.
    2. De velden waar de naam eindigt op een * zijn verplicht.
    3. Sommige velden eindigen op een vraagteken (?). Door op het vraagteken te klikken, krijgt u extra informatie over het veld.
    4. Als eerste stap moeten de gegevens van de gebruiker (uw naam, e-mailadres en telefoonnummer) ingevuld worden.
    5. Als tweede stap moeten de gegevens van het bedrijf ingevuld worden. Belangrijke punten:
      1. Er moet een geldig btw-nummer ingevuld worden anders kun u niet verder.
      2. Btw-type (kwartaal/maand/jaar) is belangrijk omdat dit gebruikt wordt voor het aanvullen van het centralisatiedagboek.
    6. Afhankelijk van de keuze of u kasboek, dagontvangstenboek of beide heeft gekozen, gaat u andere ingaves moeten doen:
      1. Bij e-mailadres kunt u instellen naar waar de UBL-facturen van de dagontvangsten moeten doorgemaild worden. Hetzelfde voor het CODA-bestand van het kasboek. Standaard wordt dit één keer per maand gedaan. Wenst u dit sneller te hebben of wenst u een andere integratie dan e-mail (zoals Exact Online) dan kunt u dit later instellen via de instellingen (zie integraties).
      2. Bij dagontvangstenboek worden standaard vier btw-categorieën voorgesteld. De ontvangsten van 0%, 6%, 12% en 21%. Indien u de categorie niet gebruikt, kunt u deze verwijderen. Als u meerdere btw-categorieën heeft voor één btw-stelsel dan kunt u dit hier ook aanpassen en/of toevoegen (bv Diensten 21% en Producten 21%). Via de instellingen van het dagontvangstenboek kunt u later nog bijkomende btw-categorieën toevoegen.
      3. Voor een kasboek is het belangrijk om het beginsaldo juist in te vullen voordat u de eerste verrichting boekt. Eens een verrichting geboekt is, kan het beginsaldo niet meer aangepast worden.
      4. Indien u gekozen heeft voor zowel dagontvangsten als kasboek, gaat u ook de vraag gesteld worden voor ingave van betalingsmethodes.
      5. Via de ingave kunnen een aantal betalingsmethods ingevuld worden. Wenst u deze later aan te passen of bijkomende toe te voegen dan is dit mogelijk via de instellingen van het dagontvangstenboek.
    7. Als u de verschillende stappen doorlopen heeft, ontvangt u een e-mail met een link om uw wachtwoord in te stellen. Pas na instellen van het wachtwoord gaat u kunnen aanloggen op https://my.scrada.be. De link in de e-mail is maar beperkte tijd geldig. Is de tijd verstreken, dan gaat u de registratie opnieuw moeten uitvoeren.
  3. Na registratie ontvangt u een e-mail
    1. Klik op de link in de e-mail, u komt op een pagina waar u uw wachtwoord kunt instellen.
    2. Na bevestigen kunt u aanloggen met uw e-mailadres en wachtwoord op https://my.scrada.be.
  4. Facturatie gebruik Scrada
    1. De eerste 15 boekingsdagen zijn gratis. Wenst u na deze periode nog extra lijnen in te schrijven in dagontvangsten- en/of kasboek dan gaat u een melding krijgen dat er een betalend abonnement nodig is. Na bevestiging ontvangst u een factuur van ons voor het gebruik van Scrada voor het komende jaar. Prijzen kunt u terugvinden op onze hoofdpagina.
  5. Gebruik
    1. Meer informatie over hoe u dagontvangsten moet ingeven, kasboektransacties moet ingeven, historiek raadplegen kunt u vinden onder starten.