Registreren: u bent ondernemer

Bekijk de film om een account aan te maken bij Scrada of volg onderstaande stappen:


 1. Ga naar 'https://my.scrada.be'
 2. Registreren:
  1. Er wordt een wizard met een aantal stappen getoond. Door op de knop ‘Volgende’ te klikken, kunt u steeds naar het volgende stap gaan. Aan de linkerkant kunt u het aantal stappen zien.
  2. De velden waar de naam eindigt op een * zijn verplicht.
  3. Sommige velden eindigen op een vraagteken (?). Door op het vraagteken te klikken, krijgt u extra informatie over het veld.
  4. Als eerste stap moeten de gegevens van de gebruiker (uw naam, e-mailadres en telefoonnummer) ingevuld worden.
  5. Als tweede stap moeten de gegevens van het bedrijf ingevuld worden. Belangrijke punten:
   1. Er moet een geldig btw-nummer ingevuld worden anders kun u niet verder.
   2. Btw-type (kwartaal/maand/jaar) is belangrijk omdat dit gebruikt wordt voor het aanvullen van het centralisatiedagboek.
  6. Afhankelijk van de keuze of u kasboek, dagontvangstenboek of beide heeft gekozen, gaat u andere ingaves moeten doen:
   1. Bij e-mailadres kunt u instellen naar waar de UBL-facturen van de dagontvangsten moeten doorgemaild worden. Hetzelfde voor het CODA-bestand van het kasboek. Standaard wordt dit één keer per maand gedaan. Wenst u dit sneller te hebben of wenst u een andere integratie dan e-mail (zoals Exact Online) dan kunt u dit later instellen via de instellingen (zie integraties).
   2. Bij dagontvangstenboek worden standaard vier btw-categorieën voorgesteld. De ontvangsten van 0%, 6%, 12% en 21%. Indien u de categorie niet gebruikt, kunt u deze verwijderen. Als u meerdere btw-categorieën heeft voor één btw-stelsel dan kunt u dit hier ook aanpassen en/of toevoegen (bv Diensten 21% en Producten 21%). Via de instellingen van het dagontvangstenboek kunt u later nog bijkomende btw-categorieën toevoegen.
   3. Voor een kasboek is het belangrijk om het beginsaldo juist in te vullen voordat u de eerste verrichting boekt. Eens een verrichting geboekt is, kan het beginsaldo niet meer aangepast worden.
   4. Indien u gekozen heeft voor zowel dagontvangsten als kasboek, gaat u ook de vraag gesteld worden voor ingave van betalingsmethodes.
   5. Via de ingave kunnen een aantal betalingsmethods ingevuld worden. Wenst u deze later aan te passen of bijkomende toe te voegen dan is dit mogelijk via de instellingen van het dagontvangstenboek.
  7. Als u de verschillende stappen doorlopen heeft, ontvangt u een e-mail met een link om uw wachtwoord in te stellen. Pas na instellen van het wachtwoord gaat u kunnen aanloggen op https://my.scrada.be. De link in de e-mail is maar beperkte tijd geldig. Is de tijd verstreken, dan gaat u de registratie opnieuw moeten uitvoeren.
 3. Na registratie ontvangt u een e-mail
  1. Klik op de link in de e-mail, u komt op een pagina waar u uw wachtwoord kunt instellen.
  2. Na bevestigen kunt u aanloggen met uw e-mailadres en wachtwoord op https://my.scrada.be.
 4. Facturatie gebruik Scrada
  1. De eerste 15 boekingsdagen zijn gratis. Wenst u na deze periode nog extra lijnen in te schrijven in dagontvangsten- en/of kasboek dan gaat u een melding krijgen dat er een betalend abonnement nodig is. Na bevestiging ontvangst u een factuur van ons voor het gebruik van Scrada voor het komende jaar. Prijzen kunt u terugvinden op onze hoofdpagina.
 5. Gebruik
  1. Meer informatie over hoe u dagontvangsten moet ingeven, kasboektransacties moet ingeven, historiek raadplegen kunt u vinden onder starten.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren