Grootboekrekening instellen bij externe verkoopfacturen

Wenst u meer informatie over het instellen van grootboekrekeningen bij dagontvangstenfacturen dan kijk u beter naar volgend artikel.

Als externe systemen verkoopfacturen doorsturen naar Scrada hebben ze de mogelijkheid om eventueel grootboekrekening mee te sturen per factuurlijn.  Wenst u dit te overschrijven of wordt er geen grootboekrekening meegestuurd dan kunt u dit ook steeds zelf instellen in Scrada.

Instellen extern verkoopfactuurboek in Scrada:

• Ga naar 'https://my.scrada.be' en selecteer het bedrijf waar je verkoopfactuurboeken wenst in te stellen
  • Kies voor 'Menu > Instellingen > Boeken'
  • Klik naast het extern verkoopfactuurdagboek op de knop 'Bewerken'. Heeft u nog geen extern verkoopfactuurdagboek kunt u in volgende artikel meer informatie terugvinden hoe u deze kunt aanmaken.
  • Via extern verkoopfactuurboek kan ingesteld worden of ontvangen grootboekrekeningnummers moeten overschreven worden door Scrada of niet
  • Tevens kan ingesteld worden dat er door Scrada een PDF moet gemaakt worden op basis van de ontvangen gegevens als het externe systeem geen PDF heeft doorgestuurd.

Instellen grootboekrekening/analytische codes:

• Ga naar 'https://my.scrada.be' en selecteer het bedrijf waar je grootboekrekening wenst in te stellen
  • Kies voor 'Menu > Instellingen > Verkoopfactuur'
  • Klik op tab 'Grootboekrekening' bovenaan
  • Klik op nieuw om nieuwe regels toe te voegen.
    • Scrada laat toe om adhv van verschillende parameters zoals btw code, artikel code, artikel omschrijving, ... in te stellen welke grootboekrekening en/of analytische code er moet gebruikt worden.
    • De analytische code kan maar voor een beperkt aantal boekhoudprogramma's gebruikt worden zoals Exact Online, Octopus en Wings Online. Meer info hierover kunt u in Scrada zelf vinden als u op het vraagteken klikt naar Analytische x.
    • Tevens kunt u instellen dat bijvoorbeeld de btw code 0 voor bepaalde artikels moet omgevormd worden naar bijvoorbeeld vrij van btw.

One stop shop (OSS) verkoopfacturen:

• Ga naar 'https://my.scrada.be' en selecteer het bedrijf waar je OSS btw codes wenst in te stellen
  • Kies voor 'Menu > Instellingen > OSS'
  • Klik op tab 'BTW type' bovenaan
  • Voeg BTW percentages voor landen toe.
  • Als u rechtstreeks wenst door te sturen naar boekhoudprogramma's dan moeten de OSS btw codes ingesteld staan in Scrada anders kan Scrada deze verkoopfacturen niet doorsturen